Optisport
Plantaardig groeit door in Arnhemse horeca
Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.

Steeds meer gasten vragen om een duurzame en plantaardige menukaart. Arnhemse horecaondernemers spelen daar met succes op in.

Sacha Nekrasova heeft twee veganistische zaken. 'Ik wil laten zien dat het sociale element van de horeca en lekker eten ook heel goed samengaan zonder dierlijke producten.'

Vegetarische gerechten zijn klimaatvriendelijker en bovendien inkooptechnisch vaak interessant. Hoe zorg je er dan voor dat gasten juist daarvoor kiezen? 'Je kunt het gedrag van de gast subtiel beïnvloeden.'

Na vijf jaar besluit Vegitalian de locatie in Amsterdam te sluiten en de vestiging in Rotterdam te transformeren naar een nieuw horecaconcept.

Vegan Pizza Bar komt uit de koker van niet-veganisten. Fastfood, en dus niet bedoeld als gezonde formule, in combinatie met 'de ultieme kaaservaring voor mensen die geen zuivel eten'. Vestiging drie komt eraan en tien tot twaalf locaties is de ambitie.

Van hybride concepten tot innovatieve peulvruchtgerechten: dit zijn de belangrijkste plantaardige food trends van 2025.