
Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving
Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én...
Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én...
Veel supermarkten, restaurants en bakkers informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in voedsel of in een gerecht zijn verwerkt....
Een 52-jarige man lijkt te zijn overleden als gevolg van een vergiftiging in een restaurant in het Zuid-Duitse plaatsje Weiden. Zeven andere...
Het Amerikaanse koffieconcern Starbucks gaat een volledige inspectie uitvoeren naar het gebruik van waren die over datum zijn bij al zijn 5400...
Met de komst van nieuwe Europese regels staat acrylamide weer in de spotlight. Ook voor cafetariahouders is het goed om op de hoogte te zijn, voor...
Apicbase, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based foodmanagement software, krijgt een investeringsinjectie van 1,5 miljoen euro. Pastorale...
Ruim 5 jaar werken LOC7000 en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) er samen aan om de voedselveiligheid op evenementen te verbeteren. Die samenwerking is...
Minder waarschuwingen en sneller een boete; dat is in een notendop het nieuwe beleid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast worden...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat alle inspecties in de horeca openbaar maken. Op een app zie je straks of je favoriete restaurantje...
Een groep -merendeels Chinese- restauranthouders sleept de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voor de rechter. De restaurateurs zijn boos...