1,5 miljoen euro voor Apicbase

1,5 miljoen euro voor Apicbase

Apicbase, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based foodmanagement software, krijgt een investeringsinjectie van 1,5 miljoen euro. Pastorale (B), Librije, Bunk Hotels, El Celler de Can Roca (Sp) en Sodexo zijn klanten van Apicbase.

De meeste restaurants kennen Apicbase van de ‘fotoboxen’ maar het bedrijf doet veel meer. Het is een internationale leverancier van cloud-based foodmanagementsoftware en werkt onder meer voor De Librije, voor De Pastorale (B) en El Celler de Can Roca (Sp).

Met Apicbase kunnen deze horecaondernemers recepten, allergenen, voedingswaarden, food cost berekeningen, bestellingen en planning beheren.

Ook Sodexo, Lunch Garden, Foodmaker en Panta Hotels, WeDesignFood en Bunk Hotels zijn klanten van Apicbase. Het hoofdkantoor van Apicbase bevindt zich in Antwerpen.

Het bedrijf heeft nu 1,5 miljoen euro groeikapitaal ontvangen in een investeringsronde geleid door Newion. Investeerders zijn Ark Angels Activator Fund (AAAF), business angels van BAN Vlaanderen, en Newion.

De kapitaalinjectie zal worden gebruikt om het team lokaal en internationaal uit te breiden naar 50 fte, zodat aan de groeiende klantvraag kan worden voldaan.

Allergenen, wet en regelgeving

Apicbase biedt een foodmanagementplatform dat naar eigen zeggen ‘culinaire uitmuntendheid combineert met technologische efficiency.’

Iedere aanbieder in de foodservicemarkt kan met Apicbase zijn keuken- en aanverwante processen automatiseren en optimaliseren, met als resultaat maximale winstgevendheid.

Onder de ruim 200 klanten in 18 landen bevinden zich voedingsconcerns, kookinstituten, cateraars, lokale restaurants, sterrenrestaurants en restaurantketens. Deze bedrijven behouden dankzij het foodmanagement platform focus op dat waar zij goed in zijn: gastronomische kwaliteit, creativiteit en passie, terwijl ze maximaal rendement behalen.

Frank Claassen, Managing Partner Newion: ‘Apicbase is een groeiend innovatief bedrijf dat opereert in een dynamische markt. Convenience is de nieuwe trend. Wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid wordt strikter en de aandacht voor wat we eten, inclusief allergenen en voedingswaarden, neemt toe. Met Apicbase kan de gastronomische wereld vanuit één softwareplatform aan alle wensen en eisen voldoen.’


Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.