Misset Horeca
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • TRENDS
InloggenAbonneren

Collecties over personeel (4)

Medewerkers werven en aannemen

31 items

Medewerkers aan het werk

29 items

Wetten, Regels & CAO

24 items

Conflicten, problemen & uit dienst

22 items

Nieuws over personeel

Al het nieuws over personeel
Onderzoek NOS: veel jonge horecamedewerkers slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag

Onderzoek NOS: veel jonge horecamedewerkers slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag

Zo'n 1200 jongeren van 18 jaar of jonger zeggen tegen NOS Stories in hun horecawerk weleens ongewenste situaties met gasten, collega's of...

Nelson Tanate, Jonnie en Thérèse Boer en hun kinderen Jimmie en Isabelle (vlnr)

Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel

De kinderen van Jonnie en Thérèse Boer - Jimmie en Isabelle - zijn mede-eigenaar geworden van De Librije-group. Zoon en dochter hebben zich voor tien...

De situatie in een van de restaurants, beeld van de Arbeidsinspectie.

'Matras gevonden in restaurant, mogelijk uitbuiting bij keten', meldt Arbeidsinspectie

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft bij een controle bij drie Indiase restaurants in Amsterdam, Den Haag en Almere minimaal vijf medewerkers...

Medewerkers werven en aannemen

Bekijk de collectie Medewerkers werven en aannemen
Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?

Vanaf welke leeftijd mogen jongeren bij je werken? En is er een minimumleeftijd waarop medewerkers alcohol mogen schenken aan gasten? Welke regels...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen

Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen

Net als bij vast horecapersoneel, kan het vinden van flexibel personeel lastig zijn. Om flexwerkers aan te trekken en te behouden, is een goed...

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen

Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon...

Medewerkers aan het werk

Bekijk de collectie Medewerkers aan het werk
'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'

'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'

1 op de 10 werknemers in Nederland zal binnen nu en 7 jaar met pensioen gaan. Daarmee verliest Nederland een waardevolle groep werknemers in een zeer...

Snijden is een van de grootste risico's van werken in de horeca.

Veilig werken in de horeca: maak een risico-inventarisatie en -evaluatie

Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte...

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca

11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca

Er zijn regels rondom ouderschapsverlof. Hoe werkt het met aanvragen en het uitbetalen van dit betaalde verlof. 11 praktische vragen.

Wetten en regels

Bekijk de collectie Wetten en regels
Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Wanneer ben je een vakkracht in de horeca en wat betekent dat?

Wanneer ben je een vakkracht in de horeca en wat betekent dat?

De horeca-cao maakt onderscheid tussen een vakkracht en een niet-vakkracht. Een vakkracht krijgt meer betaald voor dezelfde functie dan een...

Minimumloon omhoog per 1 juli 2023 plus nieuwe cao-loontabel

Minimumloon omhoog per 1 juli 2023 plus nieuwe cao-loontabel

Het wettelijke minimumloon (WML) wordt per 1 juli 2023 met 3,12% verhoogd. Het minimumloon komt dan uit op € 12,12 per uur.

Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld

Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld

De vakantieperiode nadert. Voor de meeste horecabedrijven - zeker die met een groot terras - een extra drukke periode. Terwijl ook je medewerkers...

Conflicten, problemen en uit dienst

Bekijk de collectie Conflicten, problemen en uit dienst
Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: wat te doen

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: wat te doen

Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude/diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Personeel is inventief in het bedenken van...

Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?

Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?

Een beëindigingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer (en de medewerker)?

Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer (en de medewerker)?

Een werknemer met geldproblemen heeft impact op het bedrijf. Zorgen over schulden kunnen leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim....

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen