
Productkennis gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de horeca. Niet alleen verwacht de gast dat een medewerker iets kan vertellen over smaak en...
Productkennis gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de horeca. Niet alleen verwacht de gast dat een medewerker iets kan vertellen over smaak en...
De vakantieperiode nadert. Voor de meeste horecabedrijven – zeker die met een groot terras – een extra drukke periode. Terwijl ook je medewerkers...
Wanneer ben je als horecaondernemer een aanzegvergoeding verschuldigd aan je werknemer met een aflopende arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Hoe...
Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...
Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon...
Hoe werk je nieuw terraspersoneel in? Misset Horeca zet alle tips voor je op een rij.
Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar 'zeer krap'. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht...
Die medewerker die je wil aannemen heeft alle skills die je zoekt, maar wat als het niet klikt met het team? Om ook dat aspect al mee te nemen in je...
Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Wat zijn officiële feestdagen en is een werknemer verplicht om...
Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil de arbeidsmarkt aanpakken op diverse fronten. Wat verandert er?
Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over het pakket van maatregelen voor de arbeidsmarkt.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt momenteel aan voorstellen voor nieuwe wetgeving waarmee flexibiliteit in arbeidscontracten...
Het check-in gesprek is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een goede werkrelatie met je medewerkers en het draagt bij aan een positieve...
Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling,...
Beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken met horecapersoneel kunnen in één en dezelfde vorm gevoerd worden, bijvoorbeeld als een...
Jasper Scholten is millennial-expert en weet als geen ander wat er nodig is om een beter werkklimaat met, door en voor millennials te creëren. Op de...
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Horecaondernemers kunnen hun stinkende best doen om personeelsverloop tot een minimum te beperken. Maar tot nul reduceren is niet realistisch....
Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil. Ze lopen de kantjes ervan...
Een ontslagprocedure laat niemand onberoerd. Werkgever en horecawerknemer raken vaak verwikkeld in een langdurig en kostbaar traject waarbij de...
Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen die je nieuwe medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? We vroegen het horecaondernemers en zette de...
Er wordt veel oneerlijk en onveilig gewerkt in de maaltijd- en flitsbezorging. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleerde afgelopen vrijdag in...
Studenten die op zoek zijn naar een bijbaan zien zichzelf het liefst op de klantenservice werken. Een callcenterjob is zelfs twee keer zo populair...
Je chef-kok heeft het coronavirus opgelopen, de dochter van de bedrijfsleider is besmet of iemand wil niet werken omdat hij bang is om in je...