
Onderzoek NOS: veel jonge horecamedewerkers slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag
Zo'n 1200 jongeren van 18 jaar of jonger zeggen tegen NOS Stories in hun horecawerk weleens ongewenste situaties met gasten, collega's of...

Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel
De kinderen van Jonnie en Thérèse Boer - Jimmie en Isabelle - zijn mede-eigenaar geworden van De Librije-group. Zoon en dochter hebben zich voor tien...

'Matras gevonden in restaurant, mogelijk uitbuiting bij keten', meldt Arbeidsinspectie
De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft bij een controle bij drie Indiase restaurants in Amsterdam, Den Haag en Almere minimaal vijf medewerkers...

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?
Vanaf welke leeftijd mogen jongeren bij je werken? En is er een minimumleeftijd waarop medewerkers alcohol mogen schenken aan gasten? Welke regels...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao
Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen
Net als bij vast horecapersoneel, kan het vinden van flexibel personeel lastig zijn. Om flexwerkers aan te trekken en te behouden, is een goed...

Horecamedewerkers aannemen: wat moet je weten én doen
Na waarschijnlijk een lange zoektocht, heb je de juiste persoon gevonden voor de vacature binnen jouw horecabedrijf. Het liefst laat je die persoon...

'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'
1 op de 10 werknemers in Nederland zal binnen nu en 7 jaar met pensioen gaan. Daarmee verliest Nederland een waardevolle groep werknemers in een zeer...

Veilig werken in de horeca: maak een risico-inventarisatie en -evaluatie
Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte...

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)
Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

11 vragen (en antwoorden) over het ouderschapsverlof in de horeca
Er zijn regels rondom ouderschapsverlof. Hoe werkt het met aanvragen en het uitbetalen van dit betaalde verlof. 11 praktische vragen.

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca
Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Wanneer ben je een vakkracht in de horeca en wat betekent dat?
De horeca-cao maakt onderscheid tussen een vakkracht en een niet-vakkracht. Een vakkracht krijgt meer betaald voor dezelfde functie dan een...

Minimumloon omhoog per 1 juli 2023 plus nieuwe cao-loontabel
Het wettelijke minimumloon (WML) wordt per 1 juli 2023 met 3,12% verhoogd. Het minimumloon komt dan uit op € 12,12 per uur.

Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld
De vakantieperiode nadert. Voor de meeste horecabedrijven - zeker die met een groot terras - een extra drukke periode. Terwijl ook je medewerkers...

Fraude en diefstal in de horeca door medewerkers: wat te doen
Horecaondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met fraude/diefstal gepleegd door eigen medewerkers. Personeel is inventief in het bedenken van...

Wat moet je allemaal in een beëindigingsovereenkomst zetten?
Een beëindigingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever samen besluiten de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer (en de medewerker)?
Een werknemer met geldproblemen heeft impact op het bedrijf. Zorgen over schulden kunnen leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim....

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...