
Giuseppe Mazziotta is nog maar 17 jaar oud. ‘Maar ik mag me al bijna leermeester noemen en heb mijn diploma Sociale Hygiëne ook al op zak.’ Net als...
Giuseppe Mazziotta is nog maar 17 jaar oud. ‘Maar ik mag me al bijna leermeester noemen en heb mijn diploma Sociale Hygiëne ook al op zak.’ Net als...
Welke teamleden geven energie, welke kosten energie? Een grondige analyse van je teamleden (ook wel vlootschouw genoemd) kan helpen bij het objectief...
Die medewerker die je wil aannemen heeft alle skills die je zoekt, maar wat als het niet klikt met het team? Om ook dat aspect al mee te nemen in je...
Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...
Kamp je met een lastig vervulbare vacature? Er is een alternatieve manier van werven: via LinkedIn Recruiter. Jasper Magis haalt er goede resultaten...
Jasper Scholten is millennial-expert en weet als geen ander wat er nodig is om een beter werkklimaat met, door en voor millennials te creëren. Op de...
Omdat de vijver met personeel in de horeca leeg is, moet je anders naar de arbeidsmarkt kijken. Rudy Gommans van De Heere van Meijel in Meijel won...
Hoewel het aantal vacatures in de horeca in het derde kwartaal met ruim 10 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, blijft het aantal...
Regelmatig worden hotels benaderd of ze bereid zijn om vluchtelingen op te vangen. Maar waar moet je als hotel rekening mee houden en tegen welke...
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt momenteel aan voorstellen voor nieuwe wetgeving waarmee flexibiliteit in arbeidscontracten...
Horecapersoneel dat bij je in dienst is heeft een contract, ook wel arbeidsovereenkomst, voor bepaalde of onbepaalde tijd. Daarnaast zijn er legio...
Het Nederlands Horeca Gilde (NHG) heeft met een andere cao-partner een nieuwe horeca-cao afgesloten.
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station biedt medewerkers verschillende onlineprogramma’s aan die helpen bij de mentale gezondheid.
De arbeidsmarkt in de horeca is krap. Daarmee vertellen we niets nieuws. Misset Horeca bundelt tips om goed horecapersoneel te behouden. Het gaat van...
De waarde van goede en betrokken medewerkers is in deze markt van krapte overduidelijk. Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan...
Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...
Horecaondernemers kunnen hun stinkende best doen om personeelsverloop tot een minimum te beperken. Maar tot nul reduceren is niet realistisch....
Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil. Ze lopen de kantjes ervan...
Een ontslagprocedure laat niemand onberoerd. Werkgever en horecawerknemer raken vaak verwikkeld in een langdurig en kostbaar traject waarbij de...
Maaltijdbezorgplatform Thuisbezorgd.nl heeft het arbeidscontract van een van zijn bezorgers beëindigd, nadat hij een kritisch artikel plaatste over...
Het verlies op de bedrijfswinst als gevolg van interne criminaliteit is naar schatting ongeveer 6 procent. Natuurlijk valt een greep uit de kassa...
Bij een onlangs gehouden controle door de Arbeidsinspectie in samenwerking met de Vreemdelingenpolitie (AVIM) bij een hotel in Noordwijk, zijn twee...
Moxy Amsterdam Schiphol Airport is per 1 januari van dit jaar een pilot gestart waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken....
Je chef-kok heeft het coronavirus opgelopen, de dochter van de bedrijfsleider is besmet of iemand wil niet werken omdat hij bang is om in je...