nieuws

Het Savarijn in Nijmegen verliest Bib en krijgt geen ster

Restaurant

Het Savarijn in Nijmegen zag eerder deze maand de Bib Gourmand vervallen. ‘Om er een Michelinster voor terug te krijgen’, reageerden vakcollega’s van eigenaren Nic en Ineke van Locven. Het gebeurde niet. ‘Voor ons is de vraag nog steeds waarom we de Bib zijn kwijtgeraakt’, aldus Ineke.

Het Savarijn in Nijmegen verliest Bib en krijgt geen ster

Dat het vervallen van de Bib zou leiden tot een Michelinster, was een speculatie. Ineke van Locven: ‘Vakgenoten riepen dat en daardoor hebben we er samen wel over gesproken. Je doet je werk voor je gasten en daarvan krijgen we heel positieve respons. Een ster is voor ons absoluut geen ambitie, maar het is wel een erkenning. ‘

Wijnkaart van het Jaar

Geen ster en geen Bib Gourmand meer voor Het Savarijn, dit jaar door GaultMillau beloond met de award voor de Wijnkaart van het Jaar. ‘Dat is toch wel heftig. We zijn vooral benieuwd naar de reden voor het vervallen van de Bib Gourmand. Even afwachten wat de gids zegt en anders moeten we misschien toch maar eens informeren bij Michelin.’

Reageer op dit artikel