nieuws

Amsterdam krijgt eerste dessertrestaurant

Restaurant

Het eerste dessertrestaurant van Nederland opent binnenkort de deuren in Amsterdam. Bij Sucre worden vier- en vijfgangenmenu’s geserveerd, die volledig uit desserts zijn opgebouwd. Het restaurant is gemodelleerd naar voorgangers in New York en Barcelona.

Amsterdam krijgt eerste dessertrestaurant

Half maart gaat Sucre open. Mede-eigenaar Martijn Machielse vergelijkt zijn zaak met dessertrestaurant Espai Sucre in Barcelona. ‘De kaart is nog geheim, maar ik kan wel zeggen dat we niet op de El Bulli-tour gaan’, zegt mede-eigenaar Martijn Machielse op Zestz.nl.

‘We kiezen juist de wat toegankelijkere gerechten, maar allemaal met een twist. In de zoete gerechten kun je dus hartige ingrediënten aantreffen. Maar een klassieker als crème brûlée zul je op de kaart niet tegenkomen.’ Ook bevat elk menu één hartig gerecht, waarbij de gast kan kiezen uit vis, vlees of vegetarisch.

Machielse is tevens werkzaam bij foodbedrijf Mynth Events en is voormalig general manager van de Amsterdamse club The Mansion. Hij runt Sucre samen met Eline Kok, die ook eigenaar is van het Amserdamse restaurant Bloesem.

Chefkok Peter Scholte kookte eerder bij Chateau Brakkestein in Nijmegen, Annenetage (één Michelin-ster) in Oslo en bij andere topzaken in San Francisco en Oxford.

Reageer op dit artikel