nieuws

Finalisten Rubbens Young Chef Award bekend

Restaurant

De vier finalisten die het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Rubbens Young Chef Award zijn bekend. De kookwedstrijd vindt plaats op 1 februari tijdens de European Fine Food Fair (EFFF) in Maastricht.

Finalisten Rubbens Young Chef Award bekend

De vier kandidaten voor de titel zijn komend jaar Nick Schuld van Librije’s Zusje in Zwolle, Noud Rutten van De Schelp in Velp, Patrick van Hogenloon van La Fleurie in Oirschot en Jimmy Verduijn van La Trinité in Suis.

Twee van de vier werken bij een sterrenzaak, en dat winst van de Young Chef Award een belofte voor de toekomst kan zijn bewijst Jarno Eggen die met zijn Groene Lantaarn dit jaar toetrad tot de selecte lijst sterrenzaken in Nederland. Eggen won de Young Chef Award van Euro-Toques in 2007, toen nog werkzaam bij De Lindenhof in Giethoorn.

De door keukenfabrikant Rubbens gesponsorde wedstrijd wordt elk jaar door Euro-Toques georganiseerd en is bedoeld om jong talent te stimuleren. Plaats van handeling is zoals altijd de EFFF. De wedstrijd wordt begin 2011 voor de dertiende keer gehouden. Vorig jaar won sous-chef Sander de Jonge van restaurant Scherp in Middelburg.

Reageer op dit artikel