nieuws

Gordon Ramsay begint goedkope restaurantformule

Restaurant

De Britse tv-kok Gordon Ramsay heeft plannen voor twee restaurantketens in Engeland, gericht op de Britse klassieke keuken. De vaste menuprijs bedraagt 30 pond (41 euro).

Gordon Ramsay begint goedkope restaurantformule

Op dit moment vinden onderhandelingen plaats met eigenaren van hotels en pubs. Op de kaart van de nationale restaurantketens komen Britse klassiekers te staan zoals lamsstoofpot, steak & kidney pie (hartige taart met niertjes en rundvlees) en gegrilde makreel, meldt Zestz.nl.

Schoonvader

‘We proberen te kijken naar wat de mensen nu willen eten. Ze willen alleen maar goede ingrediënten, een goede keuken, met goede service en tegen een vriendelijke prijs,’ vertelt Chris Hutcheson, Ramsay’s schoonvader, in de Britse krant The Independent.

Hutcheson is naast schoonvader ook chief executive van de Gordon Ramsay Holding, die de zestien restaurants en de tv-contracten beheert.

Formule

De stap naar deze ketens met 30 pond-menu’s betekent niet dat Gordon Ramsay nu fine dining de rug toekeert, waarbij gasten voor een diner 200 pond per persoon kwijt zijn. Deze nieuwe formule van casual dining past Ramsey al toe in de pas geopende Foxtrot Oscar brasserie en het eetcafé The Narrow in Londen.

Het succes van The Narrow is bewezen: sinds Ramsay de zaak overnam in 2005 is de omzet verviervoudigd.

Jamie Oliver

De twee nieuwe ketens krijgen de concepten mee van de Foxtrot Oscar en The Narrow. Zodra de contracten getekend zijn, zullen binnen achttien maanden de eerste Ramsay-restaurants ‘nieuwe stijl’ hun deuren openen, verwacht Hutcheson.

Daarmee is Jamie Oliver overigens Ramsay te snel af. Oliver is druk bezig met de voorbereidingen voor Jamie’s Italian, een restaurantketen waar de Britten terecht kunnen voor een betaalbare, authentieke Italiaanse maaltijd. De eerste filialen openen binnen enkele maanden in Oxford en Bath.

Reageer op dit artikel