nieuws

Jerry Bastiaan nu ook paleiskok

Restaurant

Het werk van de topkok Jerry Bastiaan in Azerbeidzjan heeft zich uitgebreid. Naast het opzetten van nieuwe restaurants en hotels kookt Bastiaan nu ook regelmatig voor de president van het rijke land aan de Kaspische Zee.

Jerry Bastiaan nu ook paleiskok

Na een proefdiner dat Bastiaan mocht bereiden voor de president van het land dat zo rijk is door zijn olie en gas, kookt hij nu soms wel vier tot vijf dagen per week op het landgoed van het staatshoofd. ‘Ik verzorg kleine diners met staatshoofden en ministers die op bezoek zijn.’

Jerry Bastiaan is Corporate Executive Chef bij Azerbaijan Hospitality Company, onderdeel van Pesha, de grootste investeerder van het land. Hij bemoeid zich onder meer met een te openen Four Seasons-hotel, een Marriott hotel en met restaurant Dragon; fine dining in een Aziatisch jasje.

Bastiaan heeft al het restaurant Chinar geopend in de hoofdstad Baku, zo meldt het Financiele Dagblad. Naast Chinar opende hij het Japanse restaurant Zakura en restylde hij het slecth lopende Italiaanse restaurant in het museum voor moderne kunst. Als bijzondere klus verzorgde hijook de horecainrichting in een privé jet.

Reageer op dit artikel