nieuws

Marco Poldervaart neemt sterrestaurant De Fuik over

Restaurant

Marco Poldervaart die onlangs bekend maakte dat hij stopt met De Gastronoom in Harlingen, neemt sterrestaurant De Fuik in Aalst over. Hij gaat van Friesland naar de Gelderse Betuwe.

Marco Poldervaart neemt sterrestaurant De Fuik over

Met ingang van 16 juni nemen Marco en Inez Poldervaart de zaak over van Wim en Odilia Brundel. ‘We wonen al een week in Aalst. Onze kinderen gaan hier al naar school’, laat Poldervaart aan Misset Horeca weten.

Het voormalig restaurant van Poldervaart, De Gastronoom in Harlingen, had onvoldoende mogelijkheden om de ambities waar te kunnen maken en gemeentelijke besluitvorming in Harlingen haalde een streep door Poldervaart’s plannen voor een andere locatie in Harlingen. Tegelijkertijd waren er bij Wim en Odilia Brundel signalen dat zij opvolgers zochten voor De Fuik.

De Gastronoom

Marco Poldervaart: ‘In de afgelopen maanden kwam alles bij elkaar. Er kwam een koper voor het pand van de Gastronoom, de gemeentelijke besluitvorming noodzaakte tot nieuwe plannen en de prachtige locatie van De Fuik kwam in beeld.’

Bediening meelopen

Voor de medewerkers van De Fuik heeft de wisseling van eigenaar geen gevolgen. Patron-cuisinier Marco Poldervaart neemt de taken over van Wim Brundel en gaat samenwerken met chef de cuisine Thomas van Santvoort en zijn keukenbrigade. ‘Ik ga meelopen in de bediening’, vertelt de Friese topkok. Hij houdt zijn kokspak aan en zal samen met Van Santvoort de culinaire koers uitzetten.

Mentoren

Wim en Odilia Brundel blijven op de achtergrond als mentoren bij De Fuik betrokken. ‘We zijn heel gelukkig voor onze gasten en onze medewerkers dat we na 31 jaar een goede opvolger hebben gevonden’, laat Odilia Brundel weten. ‘De Fuik is gebouwd voor de gastronomie. Het is een toplocatie waar gasten culinair worden verwend.’ De exploitatie en de naam van het restaurant zijn aan het echtpaar Poldervaart verkocht. Het pand blijft eigendom van het echtpaar Brundel. ‘We gaan de functie van mentor vervullen om Marco en Inez de weg te wijzen.’ Brundel heeft veel vertrouwen in haar opvolgers. ‘Het is een goede match tussen ons. Ze hebben al hun sporen verdiend.’

Gastvrouw Inez Poldervaart neemt de taken van Odilia Brundel over. Maître Elke Horvers en sommelier Ben Scheffers blijven vertrouwde gezichten in De Fuik. Het andere bedrijf van Poldervaart, delicatessenzaak Frish ’n Dish in Harlingen, draait gewoon door. Het blijft eigendom van het echtpaar Poldervaart. Een bedrijfsleider runt deze zaak.

Alliance

Momenteel is De Fuik lid van het samenwerkingsverband voor restaurants Alliance Gastronomique. ‘Dat blijft dit jaar op onze naam staan’, laat Odilia Brundel weten. ‘Voor volgend jaar is een proeflidmaatschap aangevraagd.’ De Gastronoom in Harlingen was lid van Jeunes Restaurateurs.