nieuws

Michelin 2011: André Gerrits’ droom komt uit

Restaurant

Dit is een droom die uitkomt, dit had ik nooit verwacht.’ André Gerrits van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht is dolgelukkig met de ster die koud twee jaar na de start van zijn restaurant komt.

Michelin 2011: André Gerrits’ droom komt uit

‘Gerrits zegt in een eerste reactie eigenlijk geen woorden te hebben. ‘Ik ben uitzinnig van vreugde. Dit is een droom en ik had nooit verwacht dat die zo snel zou uitkomen.’ De kersverse sterkok is blij verrast. In 2008 startte hij bij ’t Amsterdammertje dat hij omturnde van brasserie naar toprestaurant. ‘We hebben er hard aan gewerkt en het was onze ambitie om te groeien. Dit is een hele mooie erkenning voor het hele team.’

Om zeven uur in de ochtend zat Gerrits al achter zijn computer op het Michelin-nieuws te wachten. ‘Ik was om vijf uur al wakker en heb slecht geslapen want ik ben sinds vorige week voor de tweede keer vader geworden en mijn zoontje hield me wakker.’ Via een vaste gast vernam Gerrits het sternieuws.

Een van de eersten die vanochtend belde met Gerrits was Ron Blaauw. ‘Hij is ook uitzinnig van vreugde dat hij zijn twee sterren houdt en dat ik een ster heb.’ ‘t Amsterdammertje maakt deel het uit van de HME-group waarvan tweesterrenkok Ron Blaauw culinair directeur is. Blaauw is een van de leermeesters van Gerrits en stond hem terzijde bij de opstart van ’t Amsterdammertje.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel