Nieuwe sommeliers voor sterrestaurant Cordial

Nieuwe sommeliers voor sterrestaurant Cordial

Roy Pelgrim, tot twee keer toe uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland, krijgt bij Cordial in Oss twee nieuwe sommeliers naast zich. Sommelier Peter-Paul Kleiss ruilt sterzaak Cordial na vier jaar in voor Boreas in Heeze

Fabian Inderfurth (24) en Daan Sloothaak (24) gaan maîtresommelier Roy Pelgrim bijstaan in de bediening bij sterzaak Cordial, onderdeel van Hotel de Weverij in Oss.

Fabian Inderfurth maakt als sinds 2009 deel uit van de zwarte brigade van Cordial. Daan Sloothaak is afkomstig van restaurant Le Defi in Sprang-Capelle. ‘Beide jongens draaien nu al een maand mee. Ze zijn druk aan het proeven en aan het studeren. Per 1 mei mogen ze zelfstandig aan de slag,’ aldus Roy Pelgrim in een toelichting.

Boreas

Pelgrim heeft er zin in om de ‘jonge honden’ op te leiden, zoals hij het zelf zegt. ‘Het is zo’n mooi vak. Het gaat niet alleen om prachtige wijnen, maar ook om koffie en thee. Plus duizend andere dingen.’

Beide heren zullen de positie van Peter-Paul Kleiss overnemen die per 1 mei na 4 jaar restaurant Cordial gaat verlaten. Hij vertrekt naar tweesterrenzaak Boreas in Heeze.