nieuws

Nudisten protesteren om naakt uit eten te kunnen

Restaurant

Nudisten hebben afgelopen weekeinde naakt gedemonstreerd in San Francisco. Ze protesteren tegen het voorstel om naaktlopers wat regels op te leggen. Zo zouden ze niet meer geheel naakt mogen aanschuiven in restaurants.

Nudisten protesteren om naakt uit eten te kunnen

Momenteel is het in de Amerikaanse stad over het algemeen niet verboden om naakt rond te lopen. De voorgestelde maatregel bepaalt dat nudisten zich moeten bedekken in restaurants en dat ze een doek gebruiken als ze ergens in het openbaar gaan zitten.

Volgens organisator Mitch Hightower was het niet zozeer een protest tegen de nieuwe regel, maar vooral een poging om het menselijk lichaam aanvaardbaar te maken.

Sommige demonstranten vinden de wet onnodig. Nu al behoort het tot de etiquette van de nudisten om een handdoek op een zitplaats te leggen. ‘Waarom moeten we altijd naar een apart strand of een speciale plek?’ zegt demonstrant George Davis.

Reageer op dit artikel