nieuws

Ster komt onverwacht voor De Saffraan

Restaurant

Kars van Wechem en Monique Korteschiel hebben zich laten verrassen door de ster die hun restaurant De Saffraan in Amersfoort vandaag kreeg van Michelin. ‘We hadden het zeker niet verwacht. We zijn nog maar twee jaar open en redelijk onbekend. Ik denk dat we het de komende tijd wel drukker zullen krijgen.

Ster komt onverwacht voor De Saffraan

Kars van Wechem lag vanochtend om half negen nog gewoon in bed toen hij door het aanhoudende telefoongerinkel toch maar besloot op te nemen. ‘Een grote verrassing. Ik wist dat Michelin vandaag met het nieuws zou komen, maar dat wij daar bij zouden zitten. Nee. Daar hadden we niet op gerekend.’

Nog ietwat beduusd laat Van Wechem weten wel ‘ontzettend blij’ te zijn. ‘Echt waar. We zijn mega trots.’ Tijd van champagne heeft de kersverse sterkok nog niet gehad. Dat komt vanavond na het diner wel. Het staat hier nu eerst vol met media en de telefoon houdt niet op met rinkelen.’

Restaurant de Saffraan is gevestigd op een honderd jaar oude klipper die is omgebouwd tot restaurant. De boot ligt in de Eemhaven, net buiten het oude centrum van Amersfoort.

Beluister hier de reactie van Kars van Wechem:


Bekijk hier de Michelinsterrenoverzichten:

» Nieuwe Michelinsterren 2010

» Vervallen Michelinsterren 2010

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2010

Reageer op dit artikel