nieuws

Sterzaak De Zwaan start met bistro

Restaurant

Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur start een bistro. De bistro komt naast het sterrestaurant en moet begin september open zijn voor publiek. Eigenaar Roland Peijnenburg wil met de dubbelformule onder één dak een breder publiek trekken.

Sterzaak De Zwaan start met bistro

Peijnenburg liet al jaren met het idee een nieuw concept te lanceren in het gebouw van het vertrouwde sterrestaurant De Zwaan.

‘Ik heb lieve kinderen, dat zeker, maar ze hebben niet echt tafelmanieren. Ze praten luid en zitten bepaald niet stil. Dat kan natuurlijk niet in zo’n nette zaak. Ik schaamde me soms dood’, aldus Peijnenburg in BN/DeStem.

En dus besloot hij tot de bouw van een bistro. De komende weken wordt het pand onder handen genomen en 5 september gaat de bistro open. Dan wordt ook de naam onthuld. De bistro komt rechts voorin het huidige restaurant.

Het nieuwe concept krijgt een eigen bediening en een eigen kok. De kok valt onder de verantwoordelijkheid van Carlo Chantrel, chef-kok van het met één Michelinster bekroonde De Zwaan.

Op de menukaart van de bistro komen volgens Peijnenburg ‘eenvoudige, eerlijke gerechten’. Als voorbeeld geeft hij entrecote met béarnaisesaus, gebakken stukken dagverse vis, oesters, tartaar van ossenhaas en boerenkop. Peijnenburg: ‘Enkelvoudige smaken dus, heel puur. En voor een schappelijke prijs. Een driegangenmenu gaat 35 euro kosten’.

Reageer op dit artikel