nieuws

Succesvol debuut strandfeest Alliance

Restaurant

Zo’n 1.800 mensen hebben zondag 31 augustus de eerste Alliance Summer Tasting op StrandZuid in Amsterdam bezocht. Alliance-voorzitter John Beeren denkt serieus na om van het strandfeest een jaarlijks evenement te maken.

Succesvol debuut strandfeest Alliance

Bij het zomerse feestmiddag onder de naam Alliance Summer Tasting presenteerde 33 leden van Alliance zich met kleine, smaakvolle hapjes. Daarnaast waren er enkele wijnleveranciers, een koffiebar en champagne van Moët & Chandon, partner van de Alliance Gastronomique.

Doelstelling is om consumenten geïnteresseerd te krijgen in restaurants van de Alliance, en dan in het bijzonder de jongere generatie. Voor 35 euro konden de consumenten op StrandZuid terecht bij alle aangesloten restaurants van de Alliance.

Spelbreker

De echte kanonnen van de Alliance, driesterrenkoks Jonnie Boer en Sergio Herman, waren vanwege verplichtingen elders afwezig. Ook Ron Blaauw moest wegens een trip naar Vietnam verstek laten gaan.

Voorman John Beeren van de Alliance sprak van een daverend succes. ‘Ik was er enkele dagen geleden nog niet gerust op. Het weer zou wel eens spelbreker kunnen worden, maar de zon laat ons niet in de steek. Het is geweldig’.

Mailings

De Alliance Summer Tasting was nog met net een uur oud of Beeren keek alweer vooruit. ‘We moeten straks natuurlijk gaan evalueren, maar als het een succes wordt, en waarom niet, dan moeten we dit misschien wel jaarlijks doen’.

Het evenement werd zonder veel poeha aangekondigd. ‘Dat hebben we bewust gedaan. Laten we eerst maar eens kijken of het wat wordt. We kunnen hier ook niet veel meer mensen ontvangen. Wanneer we met mailings gaan werken en veel meer mensen willen ontvangen, dan moeten we verkassen naar een andere locatie’.

Reageer op dit artikel