nieuws

WK-sommeliers in Chili

Restaurant

De 13e editie van de beste sommelier verkiezing van de wereld vindt van 10 tot en met 16 april plaats in Chili. Roy Pelgrim van Cordial in Oss zal namens Nederland mee doen.

WK-sommeliers in Chili

Voor de eerste keer vind de verkiezing van de beste sommelier ter wereld plaats in Zuid-Amerika. In wijnland Chili wordt in april door het grootste aantal kandidaten ooit gestreden om de wereldtitel. Volgens de organisatie zullen voor het eerst ook veel vrouwen meedoen aan de wedstrijd en is ook de regio Azië / Pacific goed vertegenwoordigd.

Roy Pelgrim, sommelier bij sterrestaurant Cordial in Oss, zal de Nederlandse eer verdedigen. In maart 2009 werd Pelgrim bekroond tot Nederlands kampioen, wat hem het recht geeft naar Chili af te reizen.

Reageer op dit artikel