nieuws

Zeehond op menu Canadees parlement

Restaurant

In het restaurant van het Canadese parlement kunnen gasten deze week een bijzonder gerecht eten: lende van een zeehond. Zeehond staat er uit protest op het menu om zo steun te betuigen aan de zeehondenjagers in het Noordpoolgebied.

Zeehond op menu Canadees parlement

Canada is tegen het Europese importverbod op producten van zeehonden. De conservatieve regering verzet zich tegen het importverbod, dat afgelopen juli is afgekondigd. De Europese Unie bestempelt de jacht op zeehonden als wreed en onmenselijk.

Port en bacon

Het zeehondenvlees dat opgediend wordt in het parlement, wordt geserveerd met port en plakjes bacon. De actie is een uiting van solidariteit met diegene die leven van de jacht op zeehonden.

De Canadese gouverneur-generaal Michaëlle Jean baarde vorig jaar nog opzien door het hart van een net geslachte zeehond rauw op te eten.

Reageer op dit artikel