nieuws

Niven Kunz heeft Beste Groenterestaurant van Nederland

Restaurant

Restaurant Niven* in Rijswijk is op maandag 8 oktober verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Chef-kok Niven Kunz versloeg met zijn bedrijf medefinalisten restaurant Vermeer uit Amsterdam en Aubergine uit Steyl.

Niven Kunz heeft Beste Groenterestaurant van Nederland

Niven Kunz behaalde de titel van Beste Groenterestaurant onder meer met zijn gerecht snijbonen a la carbonara dat hij bereidde voor de jury tijdens de finale op 8 oktober in Amsterdam. Kunz dingt nu mee naar de titel Beste Groenterestaurant van de Benelux. Winnaars voor Belgie en Luxemburg zijn nog niet bekend.

De jury bepaalde niet alleen de winnaar. Ook de online stemmen van gasten telden mee maar gaven niet de doorslag. Er werd 614 keer gestemd op Restaurant Niven, 817 keer op Restaurant Vermeer en 289 keer op Restaurant Aubergine.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens Fine Food Professional in Hotel Barbizon Palace in Amsterdam.

De wedstrijd is een initiatief van de Belgische groentekok Frank Fol. Fol organiseert de strijd Beste Groenterestaurant van de Benelux voor de vierde keer met dit jaar voor het eerst in elke regio een eigen winnaar.

Foto: Luc Rinkens