Ron Blaauw krijgt leiding over keuken Bridges van The Grand

Ron Blaauw krijgt leiding over keuken Bridges van The Grand

Ron Blaauw krijgt de leiding over de keuken van restaurant Bridges in hotel The Grand in Amsterdam. Per 1 januari 2013 gaat het restaurant 'Bridges inspired by Ron Blaauw' heten en krijgt de keuken een compleet eigen signatuur met elementen uit het restaurant van tweesterrenkok Ron Blaauw.

Bijzondererestaurants.nl meldt dat Blaauw zich voor een periode van vijf jaar verbindt aan The Grand. Op dinsdag 31 juli hebben Blaauw en general manager Robert-Jan Woltering van The Grand de samenwerking formeel bekrachtigd.

Ron Blaauw wordt nauw betrokken bij het samenstellen van menukaarten, het trainen en versterken van zowel het keukenteam als de bedieningsbrigade. Zelf zal Blaauw ook zo nu en dan ook plaats nemen achter de kachel van Bridges inspired by Ron Blaauw.

‘Bridges is een geweldig en succesvol restaurant op een kosmopolitische locatie. Ik wil het op eigentijdse wijze naar een nog hoger plan tillen, met dezelfde toegankelijkheid voor inwoners van de stad Amsterdam. Deze samenwerking past geheel in mijn filosofie om samen met mijn eigen restaurant, Amsterdam nog meer op de internationale culinaire kaart te zetten’, aldus Blaauw.

The Grand was na het vertrek van hun chef-kok Aurélion Poirot al geruime tijd op zoek naar een nieuwe culinaire voorman. Volgens Bijzondererestaurants.nl bracht Carsten Klint van SVH het hotel in contact met Ron Blaauw.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.