nieuws

Sterrestaurant Ivy heet voortaan FG

Restaurant

Sterrestaurant Ivy in Rotterdam van François Geurds heet voortaan FG. Geurds heeft de initialen van zijn eigen naam gekozen. De nieuwe naam is vandaag bij het Rotterdamse restaurant bekendgemaakt door Alain Caron. François Geurds moest de naam van zijn restaurant veranderen omdat hij inbreuk maakt op het merkrecht van het Londense restaurant The Ivy.

Sterrestaurant Ivy heet voortaan FG

In april van dit jaar werd bekend dat Francois Geurds de naam van zijn Rotterdamse restaurant – bekroond met een Michelinster – binnen twee maanden moest aanpassen. Dit is gebeurd op donderdag 13 juni. D e Franse topchef Alain Ducasse zou naar Rotterdam komen, maar was verhinderd. Naamgenoot Alain Caron nam de honeur waar in een druk restaurant.

Lokaal restaurant

Caprice Holdings – eigenaar van het Londense restaurant The Ivy bezit de Europese rechten van het merk The Ivy. Het verweer van het Rotterdamse Ivy dat beide restaurants alleen lokaal opererende bedrijven zijn en dat er daarom geen gevaar voor verwarring zou bestaan, gaat volgens de rechter niet op.

Alain Caron

Geurds liet eerder weten van de nood een deugd te maken en onthulde op een feestelijke bijeenkomst de nieuwe naam voor zijn restaurant.

Reageer op dit artikel