nieuws

Extra prikkels aan tafel bij Dick Middelweerd**

Restaurant

Dick Middelweerd van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre geeft zijn gasten tijdens het speciale Stimuli-diner meerdere extra prikkels aan tafel. Eten met je oren dicht, eten vanaf een siliconen matje op je hand of vanaf een lepel met kleine stekeltjes eraan. Een nieuwe beleving van eten bij de Treeswijkhoeve.

Extra prikkels aan tafel bij Dick Middelweerd**

Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** in Waalre gebruikt tijdens het Stimuli-diner diverse attributen die de eetbeleving van de gast versterken. Een speciaal bestek prikkelt de waarneming van de eters door in te spelen op volume, kleur en vorm. Het gehele menu bevat prikkels die inspelen op smaak, geur, zicht, gevoel en geluid.

Zo laat Middelweerd gasten ook een gerechtje eten met oordoppen in. ‘Dit geeft een geweldig effect. Je beleeft het gerecht vele malen meer en elk hapje hoor je in je hoofd. Gasten eten oesters, kroepoek maar ook grove noten. Je kunt je iets indenken bij de verschillende waarnemingen als je eet met je oren dicht. Gasten vinden dit geweldig.’

Middelweerd werkte voor de ontwikkeling van bestek en overige attributen samen met de Koreaanse designer Jinhyun Jeon. Zij studeert in Eindhoven aan de Design Academy. Tijdens de Dutch Design Week startte hij met de try out van het Stimuli-dining. ‘Maar ik wil zeker enkele dingen vaker gaan toepassen bij De Treeswijkhoeve,’ zegt Middelweerd tijdens een video-interview met MissetHoreca.nl. ‘Gasten reageren enorm positief. Het is extra beleving aan tafel.’

Bekijk in onderstaande video de demonstratie van Middelweerd van de diverse attributen van het Stimuli-dining.

Reageer op dit artikel