nieuws

Lochem wil torenrestaurant Hennie van der Most

Restaurant

De gemeente Lochem aast op de primeur van een mobiel torenrestaurant, dat ondernemer Hennie van der Most aam het ontwikkelen is. Op 40 meter hoogte dineren in een langzaam ronddraaiende eetgelegenheid zou goed kunnen plaatshebben naast het nieuwe Museum voor Realisme in het dorp Gorssel.

Lochem wil torenrestaurant Hennie van der Most

De ambities om het in ontwikkeling zijnde mobiele torenrestaurant van top 100-ondernemer Hennie van der Most naar Lochem te halen, zijn woensdag 23 oktober uitgesproken door wethouder Bussink.

Hans Melchers

In het Museum voor Realisme toont kunstmecenas Hans Melchers een deel van de door hem aangekochte realistische werken uit de zogeheten Scheringa-collectie. Het museum gaat volgend jaar open.

Samen met de restauranttoren van Van der Most kan het Achterhoekse Lochem volgens Bussink twee grote toeristische trekpleisters binnenhalen.

Mobiele restauranttoren

Van der Most woont zelf in Lochem. Hij gunt de gemeente de primeur van zijn nieuwste project, waarvan Misset Horeca in september melding maakte. Dat zou hij de wethouder al hebben laten weten.

Het mobiele en draaibare restaurant wordt binnen een dag opgebouwd uit stalen onderdelen. Op grote hoogte kunnen maximaal vijftig gasten op een platform dineren. Van der Most heeft het concept zelf bedacht.

Internationale belangstelling

Diverse Nederlandse steden hebben al belangstelling getoond voor het verhuisbare gevaarte, daaronder Rotterdam, Deventer en Maastricht. Ook vanuit het buitenland zou er interesse zijn.

Van der Most staat op plek 27 in de Misset Horeca top 100 van grootste bedrijven voor 2013 met een omzet van €45 miljoen (over 2012). Hij investeert €2,5 miljoen euro in zijn nieuwe project.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel