nieuws

Wederom ster voor Lars van Galen

Restaurant

Lars van Galen en Richard van den Hoeven van Hotel Restaurant ’t Lansink in Hengelo hebben maandag 25 november een Michelinster gekregen. Chef Van Galen kreeg deze beloning al eerder toen hij kookte bij De Bloemenbeek.

Wederom ster voor Lars van Galen

Richard van den Hoeven is zonder zijn compagnon Lars van Galen naar Maastricht gekomen. Van Galen is met het Koksgilde Nationaal Team in Basel. Van den Hoeven staat op het podium net na de bekendmaking letterlijk te stralen. ‘Ik sta hier met een heel grote glimlach. En ik denk dat die van Lars in Basel minstens zo groot is!’

‘Ik kan alleen maar lachen en stralen. Heb net Lars gebeld en hij was ook zo trots. Hij zegt: altijd als ik er tussenuit ben… Dan komt de ster. Dat was destijds voor De Bloemenbeek ook zo. Ook toen stond Lars op het wedstrijdpodium te koken. Nu weer. Het leek een voorbode.’

Van den Hoeven vervolgt: ‘Verwacht? Nee. Gehoopt wel. Het is een bekroning voor onze teams. Voor zowel witte als zwarte brigade. We gaan lekker door op de manier waarop we nu bezig zijn. We hebben al behoorlijke groei doorgemaakt de afgelopen 1,5 jaar. Het team staat zoals we dat nu hebben willen. Wij zijn wel klaar voor de ster! En nu terug naar Twente om het te vieren.’

Van Galen en Van den Hoeven namen begin 2012 Tuindorp Hotel Restaurant ’t Lansink over. In dat jaar verloor het restaurant haar Bib Gourmand, maar kreeg (nog) geen Michelinster.

Van Galen kookte eerder een ster voor zijn toenmalige werkgever landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Laatstgenoemde behield haar ster onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswick.

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel