nieuws

Jean Luc Etienne van &samhoud naar De Vierbannen

Restaurant

Maître sommelier Jean Luc Etienne is vertrokken bij &samhoud, het restaurant van tweesterrenchef Moshik Roth in Amsterdam. Hij is nu algemeen manager bij brasserie De Vierbannen in Ouwerkerk.

Jean Luc Etienne van &samhoud naar De Vierbannen

Jean Luc Etienne is zijn nieuwe functie van algemeen manager bij brasserie De Vierbannen aangegaan per 26 november. In de zomer, op 1 augustus, vertrok hij bij &samhoud. De Vierbannen heeft dit jaar voor het eerst een notering in de Michelingids en chef Wouter Kik was genomineerd voor Belofte van het Jaar door GaultMillau. In deze gids staat de brasserie met 15 punten.

Etienne over zijn vertrek bij Moshik Roth: ‘Ik heb geen nieuw contract gekregen. Dit had niks met mij te maken maar met het feit dat er er nieuwe strategie gevolgd wordt waarin geen ruimte was voor mij als maître sommelier.’

Jean Luc Etienne kwam vorig jaar net voor de start van het restaurant naar &samhoud Places in Amsterdam. Hij kwam over van Taste, The Wine Bar in Den Haag. Hiervoor was Etienne zes jaar maître sommelier bij Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg, daarvoor werkte hij – ook als sommelier – bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Reageer op dit artikel