nieuws

Sergio Herman sluit Oud Sluis

Restaurant

Driesterrenrestaurant Oud Sluis is afgelopen weekend voor het laatst in bedrijf geweest. Sergio Herman stopte 22 december met zijn toprestaurant in het Zeeuwse Sluis. Hij gaat zich toeleggen op Pure C en het nog te openen The Jane in Antwerpen.

Sergio Herman sluit Oud Sluis

In juni van dit jaar maakte chef Sergio Herman bekend dat hij op 22 december 2013 stopt met koken in de keuken van Oud Sluis.

Tijdens een persbijeenkomst bij Pure C lichtte hij recent zijn beslissing toe. ‘Volgend jaar word ik 44. Ik krijg nu de kans om iets nieuws te gaan doen. Ik ben altijd aanwezig geweest in Oud Sluis. Dag en nacht. En ben iets te laat begonnen met delegeren. Had ik veel eerder moeten doen. Ik begon er samen met mijn vader en twee chefs. Nu staan we er met 18, 19 mensen. Het is goed dat ik gezegd heb: ik stop met de mise-en-place en ga verder in creativiteit. Dat ga ik nu doen.’

‘Maar ik ga niet onder de grond na 22 december. Ik ga gewoon verder als kok, als chef. Begin maart gaat The Jane open. Daar zal ik de eerste vijf, zes maanden min of meer fulltime aanwezig zijn. Samen met mijn rechterhand in Oud Sluis, Nick Bril, die de dagelijkse leiding heeft. Ik vind het heel belangrijk om daar zelf echt aanwezig te zijn,’ zegt Herman over zijn toekomst.

Na de start van The Jane zal Sergio Herman zijn tijd verdelen tussen Pure C en The Jane. ‘Ik ga niet achter mijn laptop zitten, maar ik ben gewoon weer in de keuken. Daar voel ik me het beste thuis.’

Reageer op dit artikel