nieuws

Vuurtoreneiland krijgt biologisch hotel-restaurant

Restaurant

Het Vuurtoreneiland vlak voor IJburg nabij Amsterdam krijgt een biologisch restaurant met klein boutique hotel. Eerste gasten kunnen zomer volgend jaar aanschuiven.

Vuurtoreneiland krijgt biologisch hotel-restaurant

Eigenaar van het eiland, Staatsbosbeheer, heeft het plan van de horecaondernemers Sander Overeinder (restaurant As) & Brian Boswijk (Nooitlek) gekozen. Overeinder en Boswijk gaan het vervallen forteiland opknappen en openstellen. Staatsbosbeheer blijft eigenaar van het Vuurtoreneiland.

De beide ondernemers hebben deze zomer al samengewerkt op het eiland met een tijdelijk restaurant.

Het winnende plan van het duo Sander Overeinder en Brian Boswijk bestaat uit een gefaseerde ontwikkeling van het eiland. In de eerste jaren komt een vervolg op het zomerrestaurant, uitgebreid met een wintervariant.

Daarna wordt het fort opgeknapt en het restaurant uitgebreid met een klein hotel. Acht spreekwoordelijke ‘hutjes op de hei’ waar bezoekers zich na het restaurantbezoek kunnen terugtrekken.

Het hart van de exploitatie bestaat uit een restaurant, met als thema ‘eten in en van de natuur’. Chef Sander Overeinder werkt van ‘kop tot staart’, met producten uit de directe omgeving. Met ouderwetse ambachtelijke technieken en houtvuur wordt daar een wekelijks wisselend ‘table d’hôte’ menu van gemaakt.

Reageer op dit artikel