nieuws

Wayne Kropman Young Chef of the Year 2014

Restaurant

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de wedstrijd van Euro-Toques tijdens de Gastronomie Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Kropman werkt bij sterrestaurant Sense in Den Bosch

Wayne Kropman Young Chef of the Year 2014

Wayne Kropman (22) versloeg in de eindstrijd Jorn Verhoof (20) chef de parti bij restaurant Pollevie in Den Bosch en Thijmen Snijder (21) en hij werkt bij Het Ambacht in Heerenveen. Kropman zelf werkt bij Sense in Den Bosch Vorig jaar won Paul Zwart.

Kropman komt uit Den Bosch en kookt sinds september in sterrestaurant Sense in de stad. Daarvoor werkte hij in restaurant De Heer Kocken in Vught, waar hij naar eigen zeggen veel leerde. ‘Vooral ook verantwoordelijkheid’.

Zijn opleiding tot studie ‘gespecialiseerd kok’ ontving hij aan De Rooi Pannen in Tilburg en zijn belangstelling ligt bij patisserie, hoewel ook de koude keuken favoriet is. ‘In voorgerechten kan ik mijn creativiteit kwijt’. Zijn ambitie is een eigen zaak in het topsegment waarin hij zijn eigen smaken kan ontwikkelen en gasten een leuke avond bieden.

Kropman kreeg de bijbehorende award van juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Janssen.

Reageer op dit artikel