nieuws

Belgische sterrenchef kookt alleen nog in kommetjes

Restaurant

Sang-Hoon Degeimbre, chef van het Waalse sterrenrestaurant L’air du temps (twee Michelinsterren) in Liernu, Namen, opent op 5 oktober in Brussel een nieuw restaurant. Hij gaat enkel eten serveren in kommetjes. Gasten hebben een aan lepel voldoende.

Belgische sterrenchef kookt alleen nog in kommetjes

Het restaurant krijgt de naam San Bruxelles en het eten wordt er in kommetjes geserveerd. Een lepel is voldoende. Dus Geen complexe gastronomische composities in de nieuwe zaak, maar een ‘eenvoudig’ concept.

Op de kaart van San prijken zeven kommetjes waarvan twee zoete gerechten en een vegetarische bereiding. De keuken is internationaal. Elke kom krijgt een andere invulling en consistentie. Sang-Hoon Degeimbre geeft elke kom de naam van een stad of een regio.

Wie komt lunchen krijgt de keuze tussen twee, drie of vier kommetjes, ’s avonds kunnen er tot vijf kommetjes worden besteld. De menukaart is elke maand anders, net als de wijnkaart. De zaak (twee verdiepingen) telt veertig zitplaatsen.

Sang-Hoon Degeimbre zal zelf niet achter de kachel staan in Brussel. Toshiro Fujii krijgt de leiding over de keuken, hij werkte bij bij L’air du temps.

Reageer op dit artikel