Bord'eau stijgt 15 plaatsen in Lekker 2016

Bord'eau stijgt 15 plaatsen in Lekker 2016

Restaurant Bord'eau in Hotel de l'Europe in Amsterdam stijgt 15 plaatsen in Lekker 2016. Het restaurant van chef Richard van Oostenbrugge - in bezit van twee Michelinsterren - stijgt van 72 naar 57, een stijging van 15 posities. Vorig jaar klom het bedrijf 23 plaatsen van 95 naar 72.

Volgens collega-chef Bas van Kranen van De Leuf in Ubachsberg (15) is deze notering nog altijd te laag. ‘Bord’eau, maar ook Chapeau in Bloemendaal (20), horen in de top 10, uit hij zijn ongenoegen over de lage notering van deze twee sterrenzaken. Een geluid dat meer klinkt op social media.

Ook vorig jaar ontstond ophef over de notering van Bord’eau. Chef Richard van Oostenbrugge zei over de gidsnotering van vorig jaar tegen Misset Horeca:‘Wij stijgen 23 plaatsen. Ik vind dat een mooie prestatie na drie jaar open te zijn. Al vind het ik ook lastig om te beoordelen. Het is een beetje nieuw voor me. Wel weet ik dat een ranglijst maken van 1 tot 100 heel lastig is. Je moet diverse concepten met elkaar vergelijken. Zelf heb ik meer vertrouwen in Michelin. Met Lekker is het zo dat het artikel dat ze schrijven belangrijker is dan de notering. Als het een mooi stukje is ben ik echt heel blij.’

Van Oostenbrugge is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijk hier de gehele ranglijst van Lekker 2016.