nieuws

Chefs verlaten Daalder en starten restaurant Breda

Restaurant

De chefs van Daalder, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk, verlaten Daalder en starten een tweede restaurant. Naast Guts & Glory waar telkens één ingrediënt centraal staat, openen ze in december restaurant Breda.

Chefs verlaten Daalder en starten restaurant Breda
Guillaume de Beer (l) en Freek van Noortwijk (r), tijdens de GaultMillau 2014

Breda wordt, anders dan Guts & Glory, een restaurant met sterambities, zeggen de chefs tegen Misset Horeca. ‘Een ster zal niet direct aan de orde zijn, maar om aan te geven: we willen met Breda een niveau hoger dan we bij Daalder kookten.’

Restaurant Breda opent begin december op Singel 210 in Amsterdam, nog geen jaar eerder, in januari van dit jaar, begonnen de chefs samen met Frans van Dam  Guts & Glory aan de Utrechtse straat. Dit restaurant gaat nu volledig over in de handen van De Beer en Van Noortwijk.

Restaurant Breda

Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk beginnen Breda samen met Johanneke Iwaarden. De naam Breda verwijst naar hun herkomst: alle drie komen ze uit deze Brabantse stad. In het pand waar straks Breda komt  zat voorheen grand café Wannemakers.

Reageer op dit artikel