nieuws

Amicitia Food Village: veertien restaurants onder een dak in Amersfoort

Restaurant

Amersfoort krijgt een eigen indoor foodmarket. Amicitia Food Village, een soortgelijk concept als de Foodhallen in Amsterdam, opent op 10 december de deuren. Op het menu staan veelal biologische gerechten van over de hele wereld.

Amicitia Food Village: veertien restaurants onder een dak in Amersfoort

‘Er was veel interesse voor deelname, de reacties waren enthousiast’, vertelt de initiatiefnemer Nursel van Oene. ‘Soms worden geheime familierecepten gebruikt, maar ook werken gevestigde chef-koks samen en ontwikkelen een speciale kaart. Het wordt een internationale culinaire ervaring met typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen, van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten. ‘

Verbouwing

De verbouwing is momenteel in volle gang. Bijna 1000 vierkante meter aan winkelpanden wordt verbouwd. Muren zijn doorgebroken, nieuwe deuren en liften worden gerealiseerd. Er komt plek voor veertien restaurants, twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een terras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.  Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht.

Deelnemende restaurants

Restaurants die zich gaan vestigen in Amicitia Food Village zijn: De BallenBar (Hollands), Jabugo Bar Iberico (Spaans), Kraton Rosbeijer (Indonesisch), Flavours of India (Indiaas), De Viszaeck (vis), Yogen Früz (bevroren yoghurt), Jack & Maya (Turks), Amigos Cantina (Mexicaans). Ramen Kenta (Japans), La Parrilla (Argentijns), Le Souq (Arabisch), Salotto (Italiaans), Cape Town Grill (Zuid-Afrikaans) en Stacked (verantwoorde burgers)

Reageer op dit artikel