Michelin Duitsland: chef neemt drie sterren mee

Michelin Duitsland: chef neemt drie sterren mee

De Duitse chef Kevin Fehling heeft voor zijn eigen restaurant The Table in Hamburg - open in augustus 2015 - direct drie sterren gekregen van Michelin. De Franse bandenfirma beoordeelde Fehling ook al op dit hoge niveau op zijn vorige werkplek: La Belle Epoque in Travemünde.

Zowel La Belle Epoque als driesterren-collega Amador in Mannheim hebben geen vermelding meer in de Michelingids voor Duitsland. Amador ging in mei van dit jaar dicht. En ook La Belle Epoque in hotel Columbia bestaat niet meer als zodanig. Chef van Amador, Juan Amador, beraamt zich momenteel nog op nieuwe restaurantplannen,  schrijft Elizabeth Auerbach. 

Tafel rondom kachel

Gasten - maximaal 20 - zitten bij The Table van Kevin Fehlig (1977) gezamenlijk aan een lange tafel in de vorm van een kronkelende slang. Tafel en kachel staan in dezelfde ruimte en de tafel lijkt zich te vormen naar het fornuis.

Drie sterren in Duitsland

Duitsland telt in totaal nu tien restaurants met drie sterren, een minder dan in de gids van vorig jaar. Na Frankrijk nog altijd wel de hoogste notering van Europa.

De tien restaurants met de hoogste beoordeling van Michelin in Duitsland:
La Vie in Osnabrück, Bareiss in Baiersbronn, Schwarzwaldstube in Baiersbronn, Aqua in Wolfsburg, Vendôme in Bergisch-Gladbach, Waldhotel Sonnora in Wittlich, Schloss Berg in Perl, Restaurant Überfahrt in Rottach-Egern, and Gästehaus Erfort in Saarbrücken.

Twee sterren in Duitsland

Vier zaken in Duitsland krijgen in de gids voor 2016 hun tweede ster van Michelin: Horváth in Berlijn, Restaurant Lafleur in Frankfurt, Atelier in München en Schanz Restaurant in Piesport (Moesel).

Ster verloren

Le Noir Gourmet in Saarbrücken moet één van de twee sterren inleveren. Twee andere tweesterzaken zijn gesloten en derhalve niet meer opgenomen in de gids: Lerbach and La Mer. Het totale aantal met twee sterren komt hiermee op 39.

In Duitsland krijgen 26 restaurants hun eerste ster, waarvan vijf in Berlijn. Vijftien zaken verliezen hun ster. Duitsland telt in 2016 241 restaurants met 1 ster, tegen 233 vorig jaar. Michelin onthult op 7 december in Amsterdam het Nederlandse sterrennieuws voor 2016. Er over meepraten kan op onze Facebookpagina. 

Klik hier voor meer informatie over de Michelinsterren in Duitsland.