nieuws

Eindeloos is Duurzaam restaurant van het Jaar GaultMillau 2016

Restaurant

Restaurant Eindeloos in Leeuwarden heeft van GaultMillau de award toebedeeld gekregen voor Duurzaam Restaurant van het Jaar. Dit werd maandag 2 november bekendgemaakt tijdens de presentatie van de gids in de Rai in Amsterdam. 

Eindeloos is Duurzaam restaurant van het Jaar GaultMillau 2016
Eindeloos Leeuwarden, de winnaar van 2016.

Eindeloos is daarmee de opvolger van  Het Ambacht in Heerenveen. Deze zaak met eigen energie, lokale ingrediënten en sterk in sociaal ondernemen, kreeg vorig jaar deze duurzaamheidsprijs.

Voor de vierde keer gaat deze award naar een zaak ver buiten de Randstad, aldus Jan Sebastiaan van Lissum maandag 2 november op het podium. De chef van Eindeloos, Willem Schaafsma, staat voor rigoureuze keuzes voor ingrediënten. ‘Een standaard menu is er niet. De chef gebruikt de hele dieren, van kop tot staart. Geen restafval.’

Geen restafval

‘Ik heb geen restafval en kan de gasten elke keer opnieuw verrassen met andere smaken. De meeste dieren koop ik in de regio, laat ik zelf slachten en been ik ook zelf uit. Zo verwerk je alles. Friesland is de schatkamer van Nederland.’

Eindeloos bevindt zich midden in de historische binnenstad van Leeuwarden,  in een monumentaal pand zit restaurant Eindeloos is van eigenaar en chef-kok Willem Schaafsma. ‘Biologisch, duurzaam en het seizoen vormen er de uitgangspunten bij de inkoop van onze producten,’ zegt chef en ondernemer  Schaafsma.

Bekijk hier de Bijzondere tot Onbetwistbare Top 2016

Reageer op dit artikel