nieuws

Rijks in top museumrestaurants wereldwijd

Restaurant

Rijks Restaurant in Amsterdam van de Vermaat Groep staat in de top van museumrestaurants wereldwijd. Het restaurant bij het Rijksmuseum met chef Joris Bijdendijk als regisseur in de keuken, staat op nummer 5.

Rijks in top museumrestaurants wereldwijd

Joris Bijdendijk laat vier zaken voor zich. Twee uit New York, een uit Parijs en een uit Bilbao. Hij zegt over zijn positie op Facebook: ‘Like a dream! After 1 year RIJKS® number 5 of best museum restaurant in the world! #bangit.’

De top is samengesteld door Fine Dining Lovers. Deze site schrijft: ‘We nemen het je niet kwalijk dat je de kunst overslaat en direct naar deze restaurants gaat.’ Fine Dining Lovers is van S. Pelligrino en Acqua Panna. Dit eerste watermerk is ook verantwoordelijk voor de ranglijst van beste restaurants wereldwijd, ‘The world 50the Best’. 

De Top 7

1. Nerua, Guggenheim, Bilbao, Spanje
Chef Josean Alija

2. Untitled,  Whitney Museum of American Art, New York
Chef Michael Anthony

3. The Modern, Museum for Modern Art, New York
Chef Abram Bissell

4. Le Frank, Fondation Louis Vuitton, Parijs
chef Jean-Louis Nomicos

5. Rijks, Rijksmuseum, Amsterdam
chef Joris Bijdendijk

6. Café d’art, Hara Museum of Contemporary Art, Tokyo

7. The Rex Whistler restaurant, Tate Britain, Londen

Reageer op dit artikel