nieuws

Rijks kondigt nieuwe gastchef aan

Restaurant

Restaurant Rijks met chef Joris Bijdendijk achter de kachel, kondigt een nieuwe gastchef aan. Dit keer kookt de Duitse chef Tim Raue naast Bijdendijk. De Duitse chef werd recent door GaultMillau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste chef van Berlijn.

Rijks kondigt nieuwe gastchef aan

Joris Bijdendijk en Tim Raue koken volgend voorjaar samen. Raue komt in maart naar Nederland om te koken voor het restaurant van het Rijksmuseum. Op 18, 19 en 20 maart koken de chefs een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

Beste kok van Berlijn

Tim Raue (Berlijn, 1974) werd recent door GaultMillau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Zijn restaurant Tim Raue in de Berlijnse wijk Kreuzberg is bekroond met twee Michelinsterren, 19 punten GaultMillau en staat nummer 52 in de wereldranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Geen rijst pasta en melk

In Raue’s keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor. Hij staat met zijn koppeling van Japanse product perfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Peking eend en Dongpo speenvarken.

Margot Janse, Jacques Pourcel en André Chiang

Rijks nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 kookten Margot Janse (The Tasting Room in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en André Chiang (André in Singapore en Raw in Taiwan) samen met Bijdendijk.

Foto: Nils Hasenau

Reageer op dit artikel