nieuws

Michelin 2016: Mario Ridder kookt eerste Michelinster bij Joelia

Restaurant

Mario Ridder heeft maandag 7 december tijdens de Michelinuitreiking met zijn nieuwe restaurant Joelia in het Hilton Hotel in Rotterdam een Michelinster gekregen. ‘We zijn super trots’, aldus Ridder.

Michelin 2016: Mario Ridder kookt eerste Michelinster bij Joelia

Ridder zegt enorm verrast te zijn. ‘Ik ben super trots op de brigade dat we in negen maanden tijd dit resultaat hebben bereikt. We hebben een aantal bezoeken gehad van Michelin, maar hadden desondanks nergens rekening mee gehouden.’  Op de vraag of hij vannacht nog wel heel kunnen slapen, antwoordt hij lachend: ‘Ik slaap altijd goed.’ Ridder had hiervoor De Zwethheul, een tweesterrenzaak.  Hij verhuisde vorig jaar na negen jaar De Zwethheul met zijn hele team naar downtown Rotterdam, waar hij medio februari 2015 de deuren opende van zijn restaurant Joelia in het Hilton Rotterdam. Joris Peters die Ridder opvolgde bij De Zwethheul, het restaurant dat nu Aan de Zweth heet, kreeg maandag ook een Michelinster toegekend.

Joelia

Joelia wordt omschreven als een internationaal restaurant met een lage drempel. Het restaurant mikt op een brede doelgroep van uitgebreide lunch- en dinergasten tot de snelle stadsmens die in de foodcorner een cocktail met een paar hapjes shared dining wil doen met zijn of haar geliefde.

Michelin

Bijzonder is dat dit jaar geen enkel restaurant haar ster verliest in de nieuwste Michelin-gids. 107 Nederlandse restaurants hebben één of meerdere sterren, een record.

Nieuwe Michelinsterren 2016»

Totale Michelinsterrenoverzicht 2016»

Reageer op dit artikel