nieuws

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (**) wil derde ster

Restaurant 4245

Onno Kokmeijer, chef-kok van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wil graag een derde Michelinster. Kokmeijer sprak zijn ambitie uit tijdens de heropening van Ciel Bleu Restaurant na een totale metamorfose.

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (**) wil derde ster

Het restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey is verantwoordelijk voor ontwerp. Door het gebruik van ingetogen kleurtinten, indirecte verlichting en subtiele raamdecoratie wordt de aandacht van gasten nog meer op het kosmopolitische karakter van Amsterdam gelegd. Een ijsblauwe plafondhemel met een imposante wolk van Murano vormt de blikvanger van het interieur. Het lounge-gedeelte van Ciel Bleu, verscholen achter een berkenbos, is uitgebreid en speelt een prominentere rol in zowel het interieur als in de gastronomische reis die gasten maken gedurende de avond. Halvemaanvormige zitplaatsen zijn gecreëerd om een intieme dinerbeleving en het spectaculair uitzicht over Amsterdam optimaal tot zijn recht te laten komen. De aan het restaurant grenzende salon die voorheen als privéruimte kon worden geboekt maakt nu een vast onderdeel uit van het restaurant. Door die zaal bij het restaurant te betrekken vergroot het aantal raamplaatsen.

Culinaire make-over

Naast het interieur heeft ook het culinaire concept een make-over gekregen. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich meer dan ooit leiden door de behoeften van de (internationale) gast. Keuze-elementen worden achterwege gelaten, de gast wordt aan de hand meegenomen voor de meest optimale culinaire ervaring.
Ook in de service zijn veranderingen doorgevoerd. Gastheer Pasquinel Kolk en zijn team maken op ongedwongen manier de gastvrijheidsbeleving compleet. De gerechten volgen elkaar in een vlotter tempo op, waardoor er in kortere tijd meer gerechten geserveerd worden. Ook is er meer aandacht voor de combinatie van spijzen met non-alcoholische dranken.

Gasten krijgen optimale culinaire ervaring

Kokmeijer: ‘We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht. Wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving.’ Dat uit zich in een vastgesteld menu met kleinere gerechten dan voorheen. ‘Onze signatuur moet in drie happen te herkennen zijn. Grotere hoeveelheden gaan vervelen, wij zijn juist constant op zoek naar gerechten die visueel nieuwsgierigheid oproepen en die smaken naar meer. We willen in één menu de kracht van de keuken laten zien.’ Kokmeijer voegt eraan toe dat hij graag een derde Michelinster wil. ‘We werken er keihard voor en ik vind dat we de derde ster verdienen. Amsterdam verdient dat.’

Over Ciel Bleu Restaurant
Ciel Bleu Restaurant heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam: Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer.

Reageer op dit artikel