nieuws

Bekendmaking World’s 50 Best Restaurants 5 april 2017 in Melbourne

Restaurant 1622

De bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants vindt op 5 april 2017 plaats. Eerder maakte de organisatie al Melbourne, Australië bekend als locatie, nu is daar dus ook een datum aan gehangen. Het evenement vindt op woensdagavond 5 april plaats in de Royal Exhibition Building.

Bekendmaking World’s 50 Best Restaurants 5 april 2017 in Melbourne
Jonnie en Thérèse tijdens de World's 50 Best Restaurants 2016 in New York.

De 15e editie van de gerenommeerde World’s 50 Best Restaurants vindt plaats in Melbourne. De eerste dertien edities vonden plaats in Londen en vorig jaar werd de Britse hoofdstad voor het eerst ingeruild. New York was toen de stad waar de bekendmaking plaatsvond.

Melbourne Food & Wine Festival

Tijdens het evenement worden naast de beste 50 restaurants ter wereld ook diverse andere onderscheidingen weggegeven worden. Tevens vindt gelijktijdig het Melbourne Food & Wine Festival plaats.

Nederland in de lijst

In de meest recente editie van de World’s 50 Best Restaurants stonden twee Nederlandse chefs. Jonnie Boer maakte zijn rentree in de top, op plek 38. Terwijl Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kong op plek 20 eindigde. Sergio Herman viel net buiten de top-50, op plek 53.

 

 

Reageer op dit artikel