nieuws

Flexitarisch restaurant swych opent deuren in NH Doelen

Restaurant 816

In het onlangs gerenoveerde hotel NH Collection Doelen heeft restaurant swych de deuren geopend. Het restaurant staat onder leiding van Rudolf Brand en is een voortzetting van het succesvolle pop-up concept Roomservice at Olof’s in de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace.

Flexitarisch restaurant swych opent deuren in NH Doelen

Bij swych ligt het accent op groenten; vlees en vis kunnen als side-dish worden besteld. Rudolf Brand en zijn brigade hebben ervaring opgedaan met het flexitarische menu in pop-up restaurant Roomservice at Olof’s, dat van januari tot en met april 2016 zeer succesvol draaide in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk.

‘Mensen willen gezonder en groener eten en kiezen bewust om niet meer elke dag vlees of vis te eten’, zegt Rudolf Brand, die in de afgelopen jaren heeft gewerkt als souschef onder Executive Chef Chris Naylor van Vermeer* in NH Collection Barbizon Palace.

Prominente rol voor gastronomie

Restaurant swych hoort bij vijfsterrenhotel NH Collection Doelen, onderdeel van NH Hotel Group. De komst van swych is in lijn met het concept van NH Collection, het premium merk van de keten, waarin gastronomie een prominente rol speelt.

Hoteldirecteur Carina Opdam: ‘Een paar jaar geleden was het in Nederland nog niet echt populair om te kiezen voor een restaurant in een hotel. Tegenwoordig is het ook voor Amsterdammers gelukkig heel normaal om een hotel binnen te lopen voor een diner.’

Swych Utrecht

De naam swych refereert aan het rijke verleden van deze locatie, waar ooit de stadsmuur van Amsterdam en de ‘Swych Utrecht’ toren het straatbeeld domineerden. De toren moest Amsterdam verdedigen tegen mogelijke aanvallen van troepen onder leiding van de bisschoppen van Utrecht.

In 1882 maakte de toren plaats voor Hotel Doelen, het oudste hotel van Amsterdam. Dit jaar werd het hotel geheel gerenoveerd en heropende in april 2016 onder de naam NH Collection Doelen.

NH Collection Doelen is het derde NH Collection hotel in Amsterdam. Eerder dit jaar werden ook NH Collection Barbizon Palace en NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky na een volledige restyling heropend.

Reageer op dit artikel