nieuws

Kaagjesland Smaakt* sluit deuren

Restaurant 3761

Sterrestaurant Kaagjesland Smaakt in Reeuwijk sluit eind dit jaar de deuren. ‘We hebben het 20 jaar met heel veel plezier gedaan, en dat doen we nog steeds, maar soms is het tijd voor wat nieuws’, licht eigenaar Carla Acherberg de keuze toe.

Kaagjesland Smaakt* sluit deuren

Op het hoogtepunt stoppen, zo omschrijft Carla Achterberg, gastvrouw en met haar man Rien eigenaar van Kaagjesland Smaakt*, de keuze, die een week of drie geleden definitief gemaakt ik. ‘Rien is bijna 60, ik ben 52. We willen niet dat we onszelf op ons 70e nog aan de pass vinden.’

Het restaurant bestaat nu 20 jaar, een mooi moment om er een punt achter te zetten, vindt Achterberg. ‘We hebben het altijd met veel plezier gedaan en dat doen we nog steeds. Maar aan alles komt een eind en wordt het tijd voor een nieuwe fase in ons leven.’

Wijn

Hoe die fase eruit gaat zien, weet ze nog niet. ‘Als er iets op ons pad komt wat we leuk vinden, wie weet. Ik zou best iets willen met wijn bijvoorbeeld.’

Maar eerst de sluiting afhandelen en het pand verkopen. ‘We gaan het verkopen met woonbestemming, we zijn nu bezig die bestemming te laten wijzigen. Je woont hier prachtig, en van de parkeerplaats kun je een mooie tuin maken.’

Er is even over gesproken dat chef-kok Eelke Hilhorst de zaak zou overnemen. ‘Hij is een geweldig chef, we zijn echt heel blij met hem. Maar hij voelt zich geen zakenman. Je moet ondernemen leuk vinden als je een eigen zaak begint.’

Goede mensen

Michelin is ingelicht, net als de medewerkers. ‘De horeca is overal op zoek naar goed personeel, we hebben goede hoop dat onze mensen snel wat vinden.’

De sluiting is per 31 december. Normaal gesproken is Kaagjesland tussen kerst en de jaarwisseling dicht. ‘Ik hoop dat kerst 2016 ons laatste kunstje wordt, maar als iedereen snel ander werk vind, weet ik niet of dat gaat lukken.’

Reageer op dit artikel