nieuws

Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent 5 oktober de deuren

Restaurant 3749

Chef-kok Ron Blaauw opent woensdag 5 oktober aanstaande de deuren van zijn Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam. Het keukenteam bestaat uit chefs Dennis Koopmans en Fransman Paul Mercier. Maîtres Rocky Pang en Robin Klippus zijn verantwoordelijk voor de service. 

Vierde Gastrobar van Ron Blaauw opent 5 oktober de deuren

Het is de vierde zaak naar zijn bekende Ron Gastrobar-concept aan de Sophialaan. Eerder al openden Ron Gastrobar Oriëntal en Ron Gastobar Indonesia de deuren en nu wordt er een Frans hoofdstuk aan toegevoegd met dezelfde uitgangspunten: toegankelijk, betaalbaar en gastvrij.

Wijn en kaas

De Franse keuken wordt, net als Ron, gekenmerkt door zijn diversiteit. Bij Ron Gastrobar Paris betekent dit een grote keuze uit verse fruits de mer tot aan een généreux assortiment aan kazen en wijnen. De gerechten in Ron Gastrobar Paris zijn geprijsd vanaf 10 euro met natuurlijk diverse gerechten van 15 euro die typisch zijn voor het Ron Gastrobar-concept.

Parijs van de jaren vijftig

Het restaurant is gevestigd in het voormalige restaurant Nacional aan het Kleine-Gartmanplantsoen, op steenworp afstand van het Leidseplein. Het pand leent zich perfect voor een Frans restaurant. ‘Door de statige hoge plafonds en het brocante interieur waant de gast zich in het Parijs van de jaren vijftig.’ Met bistrostoeltjes en tafels, gedekt met wit linnen.

Reageer op dit artikel