nieuws

Chefs in de hype ‘Mannequin Challenge’

Restaurant 3752

Het is geen ‘Kranenborgje’, geen planking en geen emmer met ijsblokjes: de nieuwe internethype is de Mannequin Challenge. Bij deze uitdaging sta je opeens stil als een paspop, terwijl iemand met een camera rondloopt en filmt. Beroemdheden als Ronaldo, Hillary Clinton en Paul McCartney deden er al aan mee en nu dringt de Mannequin Challenge ook door in de Nederlandse keukens.

Chefs in de hype  ‘Mannequin Challenge’

Het team van tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre nam de uitdaging aan en stond heel even stil in de keuken van het restaurant. Alsof ze bevroren zijn midden in de werkzaamheden. Chef Dick Middelweerd postte het  eindresultaat op 19 november op Facebook en meer dan 30.200 mensen keken er inmiddels naar. Filmpje zien? Even hier klikken.

De hype begon in oktober op verschillende Amerikaanse scholen, maar gaat nu echt het hele internet over. Ook zangeres Adele, radioman Giel Beelen en het tv programma van Paul de Leeuw, De Kwis, deden er aan mee.

Meer leuke video’s van de Mannequin Challenge in de Nederlandse horeca? Laat het ons weten en wij delen ze hier.

En voor wie het niet meer weet:
Dit is een Kranenborgje van Jochem Myjer.
Sterchef doet aan planking
En zo werkte het met de emmer met ijsblokjes. 

Reageer op dit artikel