nieuws

Ondernemers achter Villa la Ruche en Bouzy openen Bistro Vertus

Restaurant 1549

Marko Karelse van restaurant Villa la Ruche en Martijn Verbruggen en Stefan Verleer van Bouzy Wine & Food hebben de handen ineen geslagen en samen deze week hun Bistro Vertus in Den Haag geopend.

Ondernemers achter Villa la Ruche en Bouzy openen Bistro Vertus
Bistro Vertus

Bistro Vertus is gevestigd in een historisch pand aan de Mauritskade waar voorheen restaurant Mon plat du Jour zat, pal naast Bouzy. Vertus biedt stoere, basic bistrogerechten van de hand van chef Marko Karelse, gecombineerd met de wijnen en de beleving van Bouzy.

‘In Bistro Vertus brengen we hedendaagse bistronomie’, zegt Karelse ‘Goede bistrogerechten zonder veel poespas, onderscheidende wijnen, een relaxte en huiselijke sfeer, toegankelijk en betaalbaar. Je proeft de keuken van Villa la Ruche, maar dan in een stoere, basic versie.’

Signatuurgerecht

Op de eerste kaart staan gerechten als steak tartare, paté, piepkuiken met dikke friet, crème brûlée en een variant op Karelse’s signatuurgerecht coquille en croûte. ‘Ik teken zelf voor de gerechten, mijn huidige sous-chef bij Villa la Ruche Mark Nottet is de chef van Vertus.’

Martijn Verbruggen van Bouzy: ‘we hebben een eigenzinnige, compacte wijnkaart met onderscheidende wijnen die niet traditioneel per land, maar op prijs is opgebouwd en die vaak wisselt. Net als Bouzy, dat in 2015 verkozen werd tot Wijnbar van het Jaar, heeft Vertus veel champagnes van kleine tophuizen op de kaart, die we veelal zelf importeren.’

Stefan Verleer: ‘Martijn Verbruggen en ik zijn afwisselend de gezichten aan de voorkant, zo kunnen we ook alle aandacht blijven geven aan Bouzy, dat drie deuren verderop ligt. De cederhoutenvloer en de gestoffeerde banken geven de bistro warmte en sfeer. Door de inrichting en onze relaxte gastbenadering scheppen we een ongedwongen sfeer.’

Champagne

Bistro Vertus biedt plaats aan 50 gasten en is vernoemd naar de Franse premier cru-gemeente Vertus, die bekend staat als een van de beste terroirs van de Champagne. De eigenaren zijn er kind aan huis omdat één van hun favoriete champagnes Doyard er vandaan komt.

Vinologen Martijn Verbruggen en Stefan Verleer (beide 35 jaar) werkten in topzaken in de regio Den Haag voordat zij in 2015 hun Bouzy Wine & Food begonnen. Martijn Verbruggen werkte als maître-sommelier in (sterren)restaurants als Savelberg, Seinpost en Catch by Simonis. Stefan Verleer werkte als bedrijfsleider en maître-sommelier bij restaurants de Zoute Zoen en South of Houston. De 36-jarige Marko Karelse is sinds 2009 eigenaar en chef-kok van restaurant Villa la Ruche in Voorburg.

Reageer op dit artikel