nieuws

Horecaondernemer Aryan Tieleman start brasserie met dochter

Restaurant 2428

Aryan en dochter Rose Tieleman openen op 2 december aan de Bergweg 80 in Rotterdam officieel Brasserie Nieuw Noord. Aryan Tieleman is geen onbekende in de horecawereld. Hij runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen.

Horecaondernemer Aryan Tieleman start brasserie met dochter

Aryan Tieleman besloot na jaren van afwezigheid toch weer een nieuwe zaak te openen in Rotterdam. Brasserie Nieuw Noord opent waar voorheen Café Schoonewil zat gevestigd. Het is voor het eerst dat vader en dochter samen een horecazaak gaan runnen. Rose Tieleman heeft al jarenlange ervaring in de horeca en begon al op haar vijftiende als kamermeisje bij Hotel New York. Rose: ‘Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaak. Horeca is mijn passie, dit is wat ik al jaren wil.’

Inrichting

Nieuw Noord, gestyled door interieurarchitect Angelika Barzilay. De lange bar midden in de zaak heeft een uniek jaren dertig mozaïekpatroon met een ‘roosje’ erin. Barzilay vertelt hierover: ‘De realisatie van de bar was monnikenwerk, maar juist dit beetje ambacht zorgt voor een gevoel van nostalgie. De bar is echt de eyecatcher van het restaurant geworden.’

Brasserie

In de brasserie kunnen gasten terecht voor ontbijt, lunch en diner. Van een broodje boeren brie tot een tonijn salade en van gestoofde lamsnek tot klassieke steak tartare. Aryan voegt hieraan toe: ‘We doen niet mee aan culinaire hypes, hijgerig achter trends aan lopen is niet onze stijl.’ Hij noemt het onwijs leuk om samen met mijn dochter een zaak te beginnen. ‘Overigens gaat ook de moeder van Rose haar steentje bijdragen in de zaak. Op zondag zal zij achter de bar te vinden zijn.’

 

Reageer op dit artikel