nieuws

Sergio Herman zakt met The Jane op World’s 50 Best Restaurants

Restaurant 14584

The Jane in Antwerpen zakt op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants van 54 naar 74. Vorig jaar was het restaurant van Sergio Herman nog de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. De andere twee chef’s in de lijst van vorig jaar, Jonnie Boer en Richard Ekkebus staan niet tussen de nummers 51 en 100, wat inhoudt dat zij zich de komende editie opnieuw in de mondiale top zullen nestelen. De vraagt is alleen nog op welke plek.

Sergio Herman zakt met The Jane op World’s 50 Best Restaurants

The World’s 50 Best Restaurants wordt woensdag 5 april onthuld in Melbourne, Australië. In de weken voorafgaand aan de bekendmaking, maakt de organisatie al diverse winnaars bekend die op 5 april gehuldigd worden. Zo is inmiddels al bekend dat Heston Blumentahl de oeuvre-award krijgt en restaurant Disfrutar in Barcelona de ‘One to Watch Award’, voor aanstormend talent. En nu maakt The World’s 50 Best Restaurants dus ook de onderkant van de lijst bekend, 51 t/m 100.

Sergio Herman van 54 naar 74

En waar The Jane van Sergio Herman in 2016 nog als hoogste nieuwe binnenkomer de lijst in schoot, moet het Antwerpse restaurant dit jaar pas op de Sergio Hermanplaats maken met een terugval naar plek 74. Een ander Belgisch restaurant in de lijst, Hertog Jan in Brugge, maakt een sprongetje, van 73 naar 61. Het Hof van Cleve, dat vorig jaar op plek 53 stond, staat niet tussen de nummers 51 t/m 100 dit jaar, wat er op duidt dat de zaak uit Kruishoutem dit jaar de top-50 binnenkomt.

Jonnie Boer en Richard Ekkebus opnieuw in top-50

Nederland had in 2016 twee chefs in de World’s 50 Best Restaurants, Jonnie Boer van De Librije in Zwolle -op plek 38– en Richard Ekkebus van Amber in Hong

Jonnie en Thérèse tijdens de World’s 50 Best Restaurants 2016 in New York.

Kong op 20. Het feit dat beide chefs dit jaar niet bij de nummers 51 t/m 100 staan, duidt erop dat ze ook in de 2017-editie bij de beste 50 van de wereld staan. Op welke plek wordt woensdag 5 april duidelijk als de lijst onthuld wordt in het Australische Melbourne.

 

Reageer op dit artikel