nieuws

Ondernemer achter Vroeg in Bunnik naar Utrecht

Restaurant 2324

Ondernemer Hans Kempers van Vroeg in Bunnik gaat samen met twee partners een nieuw horecabedrijf starten in Utrecht. Hij opent in september 2017 samen met Maurits Tofohr en Jonathan Morris een stadsbrasserie met de naam De Utrechter.

Ondernemer achter Vroeg in Bunnik naar Utrecht

De Utrechter van Hans Kempers komt tegenover TivoliVredenburg in het statige pand dat de naam Vinkepand draagt. Dit pand staat op de hoek van de Catharijnekade en het Vredenburg. Ook in muziekcentrum Tivoli zelf opent in dezelfde maand een nieuw horecaconcept, Danel genaamd.

Jonathan Morris en Maurits Tofohr  zijn beide partners van Enbiun, een bedrijf dat zich bezighoudt met de duurzame ontwikkeling van f&b. Ze waren onder meer betrokken bij de BeeBox (een biologische maaltijdbox) en ze adviseren Landal bij de doorontwikkeling van hun f&b.

De brasserie De Utrechter komt op de begane grond en gasten kunnen er de gehele dag door terecht; voor het ontbijt, lunch diner en de borrel. 

‘De Utrechter dankt zijn naam aan het feit dat de stad een plek is waar iedereen samenkomt’, vertelt Liselot van de Leemkolk van De Utrechter aan de Utrechtse Internet Courant (DUIC). ‘De Utrechter wordt een huiselijk restaurant voor alles wat Utrecht samenbrengt.’

De ingang van het restaurant komt tegenover Tivoli aan het Vredenburg. De bedoeling is om aan de rechterkant van de ingang een klein terras te realiseren. De Westerkerk, buurman van het Vinkepand aan de Catharijnekade, wordt eind 2017 designhotel met 70 kamers, restaurant en poppodium.

Menukaart Utrechter

De menukaart moet een samensmelting worden van ‘de stad’ en ‘het platteland’. ‘Wij willen bijvoorbeeld een milkshake gaan aanbieden met boerenijs en vers fruit uit de moestuin. Zo worden ingrediënten met de kwaliteit van de regio gecombineerd met het stadse.’

 

Meer lezen over Vroeg Bunnik

Tips van het beste leerbedrijf 
Vroeg is beste Leerbedrijf 2015 (jan 2016)
Restaurant Vroeg in Top 10 oliebollentest (dec 2015)
Tips: wat wil een leerling van zijn leerbedrijf?

Reageer op dit artikel