nieuws

Chef Jeroen Robberegt naar Pulitzer Amsterdam

Restaurant 3745

Jeroen Robberegt is benoemd tot executive chef van het Pulitzer in Amsterdam. Hij volgt de Amerikaan Cassidy Hallman op. Robberegt vertrok in november 2016 bij Miele om vervolgens aan de slag te gaan als adviseur, onder meer bij Restaurant Gare du Sud in Utrecht.

Chef Jeroen Robberegt naar Pulitzer Amsterdam

Jeroen Robberegt werkte ruim 3,5 jaar voor Miele. Voor zijn komst naar Miele was hij 9 jaar chef bij Karel V in Utrecht. Onder leiding van Jeroen Robberegt ontving dit restaurant in 2007 een Michelinster. Voor zijn periode in Utrecht werkte hij onder andere bij Parkheuvel – hij was er in dienst toen Cees Helder als eerste Nederlandse chef-kok drie sterren kreeg van Michelin – Vermeer in Amsterdam, Villa Rozenrust in Leidschendam en De Nederlanden in Vreeland.

Jeroen Robberegt

Robberegt die zijn overstap bekendmaakt op Facebook en via LinkedIn wil tegen Misset Horeca nog niet veel zeggen over zijn nieuwe baan. ‘Ik wil wachten op de gezamenlijke persverklaring die vanuit het Pulitzer komt. Ik ga hier gewoon lekker koken voor alle concepten van het Pulitzer, voegt hij nog toe als Misset Horeca vraagt naar de ambities van chef Robberegt en het Pulitzer.

Wat zijn voorganger Cassidy Hallman nu doet, weet Robberegt niet. Ook een woordvoerder van het hotel kan geen antwoord geven op deze vraag. ‘Cassidy is bij ons gestart met de intentie om de eerste twee jaar te helpen met het concept Jansz. Het was nooit de bedoeling dat hij permanent zou blijven. Wat Cassidy nu gaat doen, is bij ons niet bekend,’ laat Demi Oepkes desgevraagd aan Misset Horeca weten.

Het Pulitzer hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam herbergt drie f&b outlets: Jansz, Pulitzer’s Bar en Pause.

>>> Foto’s vernieuwd Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam

Het Pulitzer hotel in Amsterdam (1960) is gesitueerd in vijfentwintig zeventiende en achttiende-eeuwse grachtenpanden. In 2015 en 2016 onderging het hotel de grootste renovatie in haar geschiedenis. Gasten kunnen kiezen uit vier kamertypes, drie suitecategorieën en de Pulitzer Suite. De vier Collector’s Suites met privéingang aan de Keizersgracht en uitzicht over de grachten zijn geïnspireerd op de verhalen van intrigerende karakters die wellicht de grachtenpanden hebben bewoond door de jaren heen.

Het hotel-restaurant van Pulitzer Amsterdam, Jansz., is vernoemd naar Volkert Janszoon, een kopersmid uit de 18e eeuw die enkele van de panden waarin het hotel huist liet bouwen.

Jeroen Robberegt naar Pulitzer Amsterdam

Jansz. in het Pulitzer hotel

Pulitzer’s Bar

De Pulitzer’s Bar, een tijdloze cocktail lounge brengt Amsterdam een klassieke en chique hotelbar met fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten en een warme, intieme ambiance. Het cocktailmenu biedt drankjes die klassiek zijn in essentie en stijl, maar modern in uitvoering. Elk volgens een vast recept: een deel verleden, een deel heden en een deel revolutionaire technieken.

In de bar schenken ze onder meer de Tesoro, een barrel aged cocktail met Zacapa 23 Rum, Grand Marnier, Taylor’s 10y Tawny Port, aromatic bitters en maple syrup.

Ook de Gin & Tonic wordt opnieuw uitgevonden. Aan zowel de gin als de tonic wordt koolzuur toegevoegd, waardoor de gin-aroma’s zich constant en optimaal verspreiden.

Meer lezen:

Chef Jeroen Robberegt weg bij Miele

Foto’s vernieuwd Pulitzer Amsterdam

Pulitzer heropent eerste helft verbouwd hotel