nieuws

Jean Luc Etienne naar Restaurant Parkheuvel

Restaurant 3848

Jean Luc Etienne gaat de scepter zwaaien in restaurant Parkheuvel van Erik van Loo en buigt zich over de wijnen. Jean Luc Etienne wordt er restaurantmanager en sommelier.

Jean Luc Etienne naar Restaurant Parkheuvel

Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar bij FG Restaurant in Rotterdam van Francois Geurds te hebben gewerkt, heeft hij onlangs de overstap gemaakt. ‘Ik heb het gevoel dat ik met Erik een beter team kan vormen. Ik zit hier helemaal op m’n plek,’ aldus Etienne.

Jean Luc Etienne heeft divers topbedrijven op zijn cv staan. Zo werkte hij voor zijn komst naar Francois Geurds bij de Gouden Reaal in Amsterdam, bij de Vierbannen in Ouwerkerk, &Samhoud Places, Taste The Winebar in Den Haag, Savelberg in Voorburg en bij Latour in Huis ter Duin in Noordwijk. Jean Luc Etienne

Vanaf nu gaat hij het restaurant van Parkheuvel runnen. ‘Ik ga er niks aan veranderen. Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen’, aldus Etienne. Jaren geleden heeft hij zijn hart verkocht aan de horeca. ‘Bij Parkheuvel mag ik met prachtige producten werken. Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om de gasten gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten.’

Jean Luc Etienne

Naast restaurantmanager is Etienne ook sommelier. Ook dat beroep voert hij al 25 jaar met veel plezier uit. ’Elke maandag sta ik wijn te proeven. En als ik op vakantie ben, ben ik meer onder de grond in wijnkelders, dan op het strand.’

Zijn voorkeur gaat uit naar droge wijnen. Zijn allereerste zelfgekozen drank op de nieuwe menukaart van Parkheuvel is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waar geen suikers aan zijn toegevoegd waardoor deze droger is dan normaal. ‘Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.’ De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. ‘Dat past goed bij de kookstijl van Erik.’

Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van chef-kok Erik van Loo. Het restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Leestip:
Jean Luc Etienne: In veel zaken is wijn te duur

Reageer op dit artikel