Snckbr opent veganistisch restaurant in Utrecht

Snckbr opent veganistisch restaurant in Utrecht

De frituurvrije fastserviceketen Snckbr opent in maart 2018 een nieuwe vestiging in Utrecht. Het wordt de eerste Snckbr waar alleen plantaardige inngrediënten zullen worden gebruikt. Op de locatie waar Snckbr opent, aan de Vredenburg, zit nu nog Chinees restaurant Paradijs.

Snckbr opende begin 2016 de eerste zaak in Amsterdam, al snel gevolgd door een tweede in Amsterdam en later een derde in Eindhoven. In deze zaken stonden vlees, vis en vegetarische gerechten op de kaart. De vierde vestiging, aan het Utrechtse Vredenburg, krijgt een volledig veganistische kaart, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

'Het wordt het grootste plantbased restaurant van Europa', zegt mede-oprichter Allon Kijl tegen DUIC. 'Denk aan een pizza met een bloemkoolbodem, couscous of een variatie op de kapsalon, maar ook hamburgers gemaakt van linzen of champignons.'

Op de plek waar Snckbr komt, zit nu nog restaurant Paradijs, een begrip in Utrecht dat na 36 jaar eid november de deuren sluit. Snckbr krijgt zo'n 110 zitplekken.